DAN-graad examens Rinteln

Dan-examen met commissieOp zaterdag 10 december 2011 werden Dan graad examens afgenomen in onze Dojo te Grave-Escharen. De examenkandidaten waren: Si-Fu Michael Schilling, die opging voor de 3e Dan, Florian Giese & Kira Wehage, die beiden examen mochten doen voor de 1e Dan. Allen Toe-Dai’s van onze zusterschool in Rinteln (BRD), ooit opgericht door Si-Jo Ted Verschuur en onze Sigung!

De Dan-Commissie bestond uit Si-Gung Tjebbe Laeyendecker, 6e Dan (voorzitter) en de Si-Fu’s Ed Laeyendecker & Boet Siegers, beiden 3e Dan. Si-Fu Jochen Siekmann, 4e Dan nam de examens af. Hij is tevens de Si-Fu van de examen kandidaten. De examens begonnen om 11.00u. en eindigden om 16.00u. Natuurlijk is zo’n Dan-examen een zeer intensieve aangelegenheid. De kandidaten werd het hemd van het lijf gevraagd en zij moesten al hun kunnen tonen. Dit kostte veel inspanning en zweet maar het succes loog er niet om!

Alle drie de kandidaten slaagden voor hun Dan graad, waarbij vooral Si-Fu Michael Schilling goed presteerde en complimenten kreeg voor hetgeen hij had laten zien. Natuurlijk werden er ook kanttekeningen geplaatst bij het examen maar die waren vooral bedoeld om de kandidaten erop te wijzen dat men nooit een perfecte beheersing van de gevechtskunst heeft maar dat er altijd punten zijn die verbetering behoeven!

Wij feliciteren de drie examinandi met het behaalde resultaat waardoor zij terecht hun Dan graad mogen dragen. Tevens van harte proficiat aan Si-Fu Jochen Siekmann, die dit succes heeft bewerkstelligd!!