Toernooi BRD (Duitsland)

Op zaterdag 8 oktober 2011 werd in Kalletal-Hohenhausen (BRD) een toernooi georganiseerd door onze Kempo zusterschool aldaar!
Si-Gung Tjebbe Laeyendecker, die samen met Si-Jo Ted Verschuur begin jaren ’70 de grondleggers waren van deze school,  ging er naar toe. Hij werd vergezeld door de Toe-Dai’s Rein van Zoggel (4e kyu-oranje band), Geert Cornelissen (5e kyu-groene band), Michiel van Rijn (4e kyu-oranje band) en Chris Staupe (7e kyu-gele band)! Zij hadden zich aangemeld voor deelname bij het onderdeel Kumité (semi-contact sparring).
 

Het was een druk bezet toernooi met ruim 200 deelnemers (junioren en senioren) voor diverse onderdelen zoals Kata (loopvormen), wapen kata (loopvormen met wapen) en kumité (sparring)! 

De Si-Gung nam deze gebeurtenis te baat om zijn Sibak (assistent) uit de begin jaren ‘70, Si-Fu Herbert Zielinski,  te eren voor zijn jarenlange inzet voor de Kempo. Dit deed hij door Si-Fu Herbert de 4e Dan Shaolin-Kempo-Hsinshih toe te kennen. Hij heeft die 4e Dan na al die jaren zonder meer verdiend en Herbert aanvaardde deze promotie met grote dankbaarheid en trots! 

Onze Toe-Dai’s waren pas later in de middag aan de beurt en het wachten werd benut door toe te kijken bij andere onderdelen en met het begroeten van oude bekenden van de Si-Gung! Toen de wedstrijden voor onze jongens begonnen werd het al gauw duidelijk dat Rein, Geert en Chris in dezelfde poule moesten vechten om een ereplaats te bemachtigen. Het is natuurlijk jammer dat onze mensen elkaar konden en moesten uitschakelen maar dat is nu eenmaal “all-in the game”! Nog jammerlijker was het dat Geert Cornelissen het niet alleen tegen een tegenstander moest opnemen maar ook nog tegen twee scheidsrechters van dezelfde school als zijn tegenstander! Vanzelfsprekend kon hij het niet winnen van de scheidsrechters. Anderzijds had hij nog geluk niet gediskwalificeerd te zijn geworden, nadat hij een tegenstander K.O. had geslagen! 

Michiel vocht zijn partijen in een BRDToernooi2011
behoorlijk sterk bezette poule
en streed goede ronden!
Het uiteindelijke resultaat van dit toernooi was,
dat Rein van Zoggel met verve vocht
en de 1e plaats behaalde in zijn poule,
gevolgd door Chris Staupe die 3e werd. Geert Cornelissen viel zeer onverdiend buiten de prijzen en Michiel van Rijn werd 3e in zijn poule!
 

Alle deelnemers van Flying-Dragon en zeker de prijswinnaars van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!
Overigens zeiden de Si-Gung en de vier Toe-Dai’s dat het mooiste van dit weekend was, dat ze een ontzettend gezellig samenzijn hadden gehad en dat is minstens zoveel waard als winnen.